Рецепти з пастами з сирого насіння та горіхів (урбечами).

Тайський соус з арахісової пасти
Інгредієнти:
- 1 склянка арахісової пасти
- 1 склянка води
- 100 мл рисового або винного оцту 5%
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 4 ст. л. меду
- 1 ч. л. меленого кайенского перцю
- 1-2 ч. л. подрібненого імбиру (свіжого)
Спосіб приготування:
В арахісову пасту додати воду і поставити на повільний вогонь, поки нагрівається, збивати виделкою або вінчиком. Додати соєвий соус, оцет, мед і мелений кайенський перець. Перемішати. До кипіння не доводити! Коли суміш нагріється, додати часник і імбир. Ще раз перемішати. Через пару хвилин зняти з вогню. Соус готовий! Можна додати до рису або будь якої тайського страви.
"Чарівний сніданок"
Інгредієнти.
- 1-1,5 ст.л. льняної, арахисової, або пасти з насіння соняшника
- 3 ст.л. ячмінного борошна
- гаряча вода до повної склянки.
Спосіб приготування:
У глибоку чашку покласти 1-1,5 столових ложок лляної, арахісової, або пасти з насіння соняшнику, налити гарячої води, приблизно трохи менше третини склянки - і збити блендером (маса швидко стає однорідною), додати три столові ложки ячмінного борошна і ще трохи гарячої води і знову збити до однорідної маси, доливаючи потроху води. Чарівний сніданок готовий! Можна додати меду по-смаку.
Печиво з кунжутною пастою для сироїдів
Інгредієнти.
- 6 ч.л. кунжутної пасти
- 1/2 склянки меду
- 1/2 ч.л. кориці
- 1 склянка вівсяних пластівців
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти разом. З отриманого тіста сформуйте печива і покладіть їх у холодильник – щоб вони затверділи.
Два варіанти цього печива:Для версії з кленовим сиропом і горіхами додаємо 2 ст. л. кленового сиропу і 1/2 склянки волоських горіхів.
Для версії з родзинками додаємо ще 1/4 склянки фундука і 1/2 склянки родзинок.