ТЕХНОЛОГІЯ

Перш ніж поділитися з вами деякими особливостями виробництва олії ТМ «ЭКОЛИЯ», хочемо повідомити дуже цікавий факт: в стародавньому Єгипті виробництвом олії могли займатися тільки жерці, так як олія використовувалася в духовній практиці і ритуалах, і повинна була піднімати свідомість.

Чому ми можемо з упевненістю говорити, що наша олія відрізняється від інших, що вона особлива?

Щоб залишатися чесними перед самим собою і перед покупцями, нам необхідно ділитися тим найкращим, що ми маємо, і робити це так добре, наскільки ми можемо. Ми намагаємося втілювати цю формулу в продуктах, які ми виробляємо.

Отже, корисний і смачний продукт – це той продукт, в якому зберігаються в повній мірі без змін ті якості і корисні речовини, якими наділила його природа. І завдання переробника максимально зберегти природні унікальні корисні властивості, в кінцевому продукті. Це далеко не завжди передбачає дуже складні технологічні процеси, але завжди має на увазі турботу про продукцію та повагу до своєї справи.

Все починається з вибору якісного насіння. Це повинно бути чисте та здорове насіння, не уражене хворобами і не ослаблене хімікатами, яке містить життєву силу і життєвий потенціал. Оскільки саме цю життєву силу ми хочемо зберегти в нашому продукті.

Далі йде процес пресування олії. Щоб зберегти цілісність складних структур жирів і білків (якщо мова йде про пасти), нам необхідно контролювати температуру процесу віджиму олії і перетирання між кам'яними жорнами сирого насіння або горіхів , яка не повинна перевищувати 40°С, так як при збільшенні температури починається процес руйнування білків, жирів, ферментів і вітамінів, що містяться в насінні та горіхах. Тобто низькотемпературним віджимом ми запобігаємо руйнування органічних структур.

Якщо мова йде про пасти, то для збереження структури білка вони потребують повільного, ретельного перетирання без нагріву. Цього ми досягаємо за допомогою тривалого процесу перетирання на кам'яних жорнах.

Температурний процес нам вдається контролювати за допомогою німецьких пресів для віджиму олії. Ці преси сконструйовані німецьким інженером, натуропатом Каєм Кюнелем, який присвятив багато років вивченню корисних властивостей натуральних олій з різниго насіння і горіхів і винайшов ферменто-зберігаючий спосіб віджиму олій. Такий результат ми не зможемо досягти з допомогою звичайного преса, в якому олія нагрівається до 60 -100°С. І, звичайно, віджим повинен бути тільки єдиним.

Далі відбувається процес природного відстоювання олії, коли в осад випадають всі тверді частинки – тільки відстоювання: без фільтрації під тиском і використання коагулянтів і різних хімічних засобів для освітлення олії і збільшення строку зберігання, що є обов'язковим в технологічному процесі середніх і великих виробництв та олійно-жирових комбінатів.

Так, при нашому способі віджиму знижується продуктивність і зменшується вихід олії, але ж наша мета – збереження життєвої сили і органічних структур в процесі переробки.

На наступному етапі нам необхідно подбати про те, щоб наш покупець отримав продукт без втрати корисних властивостей у процесі транспортування і зберігання. Адже, як відомо, на олію негативно впливають 3 фактори: висока температура, сонячні промені і кисень (окислення). Тому олія повинна бути закупорена в темні скляні пляшки (ніякого пластику!) і зберігатися в темному і прохолодному місці. У нашої олії невеликий термін зберігання, що обумовлено відсутністю консервантів, але невелике виробництво дозволяє мати на складі завжди свіжу олію, працювати, як кажуть, «під замовлення».

Але як покупець може оцінити якість олії без складних аналізів і лабораторних досліджень? Покладатися на рекламу і вірити красномовним гаслам?

Найкращий і мудріший дослідник – це ваш організм. Саме він допоможе відчути, що цілюща олія повинна мати свіжий приємний запах сирого насіння або горіхів, багатий смаковий букет і оздоровчий ефект. Свіжа якісна олія не гірчить: гіркою може бути тільки вже зіпсована олія.

Будьте завжди свідомі у виборі продуктів харчування, адже елементи нашої їжі стануть частиною нас самих.

Ми прагнемо того, щоб наші продукти давали вам здоров'я, дарували радість смакових відчуттів і були незамінним інгредієнтом ваших найсмачніших страв.