Салат хоріатіки з базиліком і маслом волоських горіхів.

Це одна з моїх улюблених варіацій салату хоріатики (саме так на його батьківщині, в Греції, називають всім відомий «грецький салат»). У перекладі це означає «сільський». 


Майже той же склад соковитих літніх овочів, в'ялені оливки, пряні  трави, і новий нюанс смаку - свіжий базилік і олія волоських горіхів! 
 
Отже, 
5-6 помідорів середнього розміру 
3 середніх огірка 
1 солодкий перець 
5-6 шт. в'ялених оливок 
0,5 пучка свіжого базиліка 
Кілька гілочок свіжого орегано, 
1 ст. ложка свіжого соку лимона, 
1 ст. ложка олії волоських горіхів, 
Трохи гімалайської рожевою солі, мелений перець (краще суміш різних видів) 
 
Приготування: 
Якщо ви хочете зробити салат для гостей, можна взяти кілька різних видів помідорів: жовті, рожеві і маленькі Черрі-помідорчики - це зробить смак багатшим і салат буде виглядати яскравіше. 
Огірки бажано взяти з тонкою ніжною шкіркою, якщо шкірка і насіннєва частина грубі, то її зазвичай зчищають, а насіння видаляють. 
Овочі вимити, у перцю видалити насіння. Нарізати огірки і помідори великими кубиками, помідори Черрі можна розрізати уздовж навпіл. 
Перець - тонкою соломкою або теж кубиками. 
Базилік і орегано вимити і використовувати тільки листочки. Орегано дуже дрібно нарізати. Всі інгредієнти скласти в салатник, змішати. Додати в'ялені оливки. 
Окремо змішати олію, сіль, перець, лимонний сік, добре розмішати і полити салат. 
Салат готовий!! Смачного!!Насолоджуйтесь:)!!